Home
Contact
Sitemap

Het werk van de existentieel detective

Het weggaan van het onderzoek wat en wie we werkelijk zijn, lijkt wel voort te komen uit diep verankerde gevoel dat een serieuze ontdekking het einde betekent van hetgeen waar we ons angstvallig aan vasthouden.

Dit hetgeen is de veronderstelling die we van onszelf hebben, de persoonlijkheid, het ego en door onze persoonlijkheid gefilterde werkelijkheid. De kunst is om deze gefilterde realiteit los te laten en ‘ik weet het niet’  als gegeven te accepteren. De energie die voordurend naar buiten was gericht in het zoeken naar het antwoord, wordt dan vrijgemaakt en er ontstaat ruimte.

Ruimte voor wat het leven en wie we zijn. In dit onderzoek ga je in deze open ruimte als een detective aan het werk.  

In het onderzoek naar de werkelijke existentie gaan we als detective op speurtocht en sluiten alles uit wat het niet kan zijn. Hetgeen overblijft dat ben je. Het verlangen om het leven te ondervragen komt van het leven zelf, van dat deel dat nog verborgen is.

 

Inter......esse:

Hans Tibben

Kerksteeg 1-3

2801 JZ Gouda

0620412861

info@hanstibben.nl

 

 

 

 

 

 

 

Het padloze pad

Graag  spreek ik over padloos pad. Dit is het besef, dat er in wezen geen methodiek, truc, techniek, discipline, meditatie of weg is, die je brengt tot realisatie. De realisatie is onmiddellijk.

 

 

 

Dharmacoaching

Tip:

Zelfs de meest verlichte en wijze mens is niet in staat je hetgeen je werkelijk bent te tonen.

Iemand kan wel je vingerwijzer zijn!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Links:

http://www.dharmacoaching.blogspot.com/

http://santorini.hanstibben.nl

http://fotografie.hanstibben.nl

http://www.zininbeeld.nl